top of page

PRAVNA OBVESTILA

SPLOŠNA PRAVILA IN POGOJI UPORABE SPLETNE STRANI

Lastnik spletne strani in spletne domene https://zajfi.si je Sara Osterman Limovšek s.p. (v nadaljevanju Ponudnik), ki je tudi kontaktna oseba za vsa morebitna vprašanja, ki se pošljejo na zivjo@zajfi.si

Podatki o podjetju:

Blagovna znamka Žajfi je v lasti podjetja
Sara Osterman Limovšek s.p., NIBO čistila

Šumberška cesta 18, 1230 Domžale

Matična številka: 7126441000

Davčma številka: 99906309

TRR: IBAN SI56 0230 0388 1843 306

Telefon: 031 762 808

Email: zivjo@zajfi.si

Splošna pravila uporabe spletne strani so namenjena vsem in so zavezujoča za vse uporabnike spletne strani. 

Uporabo spletne strani (brskanje, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) se šteje kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani ne strinjate s temi splošnimi pogoji vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Uporabnik spletne strani soglaša, da z vsakim dostopom do spletne strani sprejema trenutno veljavna Splošna pravila in pogoje uporabe spletne strani. 

Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno stran in vse njene posamezne dele, kot so razdelki, pod-strani ali obrazci.

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), upoštevajo pa tudi mednarodne kodekse e-poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vse informacije na spletni strani, vključno s slikam, zapisi in drugimi elementi, so izključno v lasti Ponudnika spletne strani in so avtorsko zaščitene.  Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija, prenos, objavljanje, povezovanje ali drugačno spreminjanje strani, pošiljanje gradiv pridobljenih na spletni strani, brez predhodnega izrecnega dovoljenja Ponudnika strani. Vsako dejanje, ki je v nasprotju s to prepovedjo, je predmet prekrškovne, kazenske in/ali materialno pravne odgovornosti. 

Ponudnik spletne strani  ohranja pravico do spreminjanja, prilagajanja, brisanja ali odstranjevanja katere koli opisane vsebine.

Ponudnik spletne strani si pridružuje pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico objavi na spletni strani. Spremenjeni pogoji uporabe pričnejo veljati na dan, ko so spremembe objavljene na spletni strani.

Ponudnik spletne strani ni odgovoren za prekinitev storitve zaradi onemogočanja dostopa do spletne strani, do katerega je prišlo zaradi tehničnega vzdrževanja ali morebitnih tehničnih težav. Uporabnik soglaša, da je uporaba spletne strani odvisna od zmožnosti dostopa do spleta ali razpoložljivosti omrežja.

Spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani, ki so v lastništvu drugih fizičnih ali pravnih oseb. Ponudnik spletne strani https://zajfi.si ne upravlja z vsebino in podatki teh spletnih strani, ne daje posebih priporočil za uporabo teh spletnih strani, ne garantira in ne odgovarja za resničnost vsebine teh spletnih strani. 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik varuje osebne podatke obiskovalcev spletne strani, ki mu jih ti posredujejo pri njeni uporabi. Osebne podatke se obdeluje izključno za namene, za katere so zbrani in ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.
Ponudnik ne bo osebnih podatkov, vključno s kontaktnimi informacijami, uporabljal za nobene druge namene ter jih brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, posredoval tretjim osebam, razen če bi bil k temu zavezan na podlagi predpisov.
Ob obisku spletne strani se nekateri podatki (npr. datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.
Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z varovanjem osebnih podatkov lahko brez zadržkov pišete na zivjo@zajfi.si
Vsaka sprememba politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.
Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino.

VAROVANJE ZASEBNOSTI IN PODATKOV

Varovanje podatkov

Lastnik spletnega mesta zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki  bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (če obiskovalec opravi naročilo prek spleta) ter na željo kupca za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi.

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom preko telefona ali elektronske pošte.

Obiskovalec z izvedenim nakupom prek spleta dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede ob naročilu, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Ob morebitnem "vdoru" v računalniški sistem ne prevzemamo odgovornosti.

Pri poslovanju spoštujemo Zakon o varstvu potrošnikov in poslujemo v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

Varovanje zasebnosti piškotki

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

  • Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek

  • Življenjsko dobo piškotka

  • Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo.

Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Piškotki - tabela.PNG
bottom of page