top of page

SPOZNAJVA SE

Živjo, naj se ti najprej zahvalim za obisk pri meni.

Sem Žajfi, tvoja idealna izbira, če iščeš naravno, negovalno in unikatno milo za darilo - zase ali tebi ljubim osebam.

Žajfi je blagovna znamka, za katero se skriva več kot 60-letna družinska obrt proizvodnje in prodaje čistil. Je zmes družinske tradicije in strasti do sodobne tehnologije. Danes jo z ljubeznijo do dela, spoštovanjem in hvaležnostjo za vsako naročilo ter skrbjo do telesa in okolja, ustvarjam in ohranjam živo že kot 4. generacija naše družine.

Če želiš izvedeti več o Žajfi in moji zgodbi, si na pravem mestu. Dobrodošel/dobrodošla!

O ŽAJFI

MOJA ZGODBA

SODELOVANJA

20190507-Sara_Žajfi-279.jpg

O ŽAJFI

Najbrž si lahko misliš, kako prisrčna bo tvoja kopalnica, ko se bo v njej mehurčkala žajfi. Pa kako ti bo koža hvaležna, da jo božaš le z najboljšimi sestavinami (hej, ali veš, da sem recepturo za popolno žajfi sestavljala več kot pol leta!?) In ker tako močno verjamem vanjo, predvsem pa, ker vanjo verjamejo tudi moje stranke, so vse žajfice narejene po eni sami recepturi. Spreminja se samo barva – sljudni pigment, ki pa nima vpliva na kakovost žajfice - torej bo rožnata žajfica enako kvalitetna kot modra.

ČAROBNE SESTAVINE

V tvoji žajfi se vedno skrivajo sestavine, ki so prijazne tvojemu telesu in okolju. Večino sestavin pridobim od lokalnih proizvajalcev ali po principu pravične trgovine.

Negovalna masla k meni pridejo direktno iz pravično-trgovske ženske zadruge iz Afrike, kjer jih je grelo toplo saharsko sonce in niso bila deležna težkih predelovalnih posegov. Ker so nerafinirana, ohranjajo svojo surovo moč.

Kozje mleko tvojo kožo dodatno nahrani in obogati z vitamini A, D, E, B6 in B12 ter poskrbi, da se koža še hitreje obnavlja.

Ročno izkopana in na soncu sušena slovenska glina je pravi naravni zaklad mineralov, ki negujejo in očistijo tvojo kožo.

Za pomlajeno, gladko in sijočo kožo bodo poskrbeli lističi pravega zlata.

Omamno dišeč vonj pa te bo popeljal v objem cvetlic najbolj dišečega pomladnega vrta. Na njem rastejo tudi cvetovi lotosa, mogočna sandalovina in pomirjujoči rožni les.

Za vse sestavine imam pridobljeno vso potrebno dokumentacijo, žajfice pa so lastnice Potrdila o varnosti kozmetičnega proizvoda.

SKRIVNO POSLANSTVO

Poleg svojih čudovitih negovalnih lastnosti, ima Žajfi še eno skrivno poslanstvo: s sporočilcem spraviti v dobro voljo svojega lastnika vsakič, ko se z njo umiva. Tako poboža dušo in telo. No, in kdo ne bi želel imeti doma »vesele« žajfi, a? :)

KAKO DO SVOJEGA MILA

Pri meni veljata le dve pravili: 1. kvaliteta je najpomembnejša in 2. domišljija ne pozna meja. Če že imaš super idejo, kaj lahko vlijeva v tvojo novo žajfi, me kar hitro pocukaj za rokav, saj izdelava mil po naročilu povprečno traja teden dni (zaradi popolnoma ročnega postopka vlivanja od začetka do konca procesa). Če pa ti je ljubše izbirati med že objavljeno ponudbo, pa hitro odklikaj svojo najljubšo.

Sedaj pa počasi zaključujem - baje da danes ljudje ne berejo več radi dolgih zapisov.

Hvala ti, da ostajaš z mano do konca tega, ki sem ga ravnokar zapisala.


Tvoja Žajfi Sara

Žajfi je blagovna znamka naravnih, ročno narejenih mil, podjetja
NIBO, Sara Osterman Limovšek s.p.,
Šumberška cesta 18, 1230 Domžale
D.ŠT.: 99906309 (nisem zavezanec za DDV)
Matična številka: 7126441000

TRR: (NLB Domžale) SI56 0230 0388 1843 306

 

O MENI

Kdo se skriva za blagovno znamko Žajfi?

20190507-Sara_Žajfi-54.jpg

POCENI DELOVNA SILA

Od kar pomnim, sem bila vpeta v družinski biznis. Proizvodnjo in prodajo čistil je ustanovil že moj pradedek. Nekako samoumevno mi je bilo, da sem proste trenutke preživljala v delavnici. Enkrat kot radovedna deklica, drugič kot zelo poceni delovna sila ;)

Skozi leta sem dobro spoznala dinamiko podjetja in prav zaradi tega sem si, kot najstnica, prisegla, da nikoli, ampak res nikoli, ne bom zaposlena v domačem podjetju. Radovednost in uspešnost pri učenju, sta me z dvema diplomama v žepu, pripeljali do redne zaposlitve v podjetju, ki se ukvarja z izobraževanjem na področju prava, davkov in računovodstva – spet eden izmed tistih: nikoli! ;)

PRVO MILO

Ustvarjalna duša in podjetniška kri, pa mi nista dali miru, da bi mirno sedela v pisarni službe za nedoločen čas. V času druge nosečnosti sem v jesenskih dneh obležala in posledice bolezni so se poznale tudi na moji koži, ki je bila izsušena, sivkasta in nič kaj sijoča. Razmišljala sem, kako si pomagati in v domači delavnici poiskala baze za izdelavo mila. Vanje sem vmešala še vse najljubše sestavine iz kopalniške poličke in nastalo je prvo milo. To milo ni dražilo mojih občutljivih oči, koža je bila vse mehkejša in sijoča, po njem pa so čedalje pogosteje posegali družinski člani in prijatelji. Najbolj fino od vsega pa je bilo to, da sem točno vedela, kaj vse milo vsebuje. Prav zaradi tega, sem brez kančka slabe vesti, od glave do pet, umivala tudi svojedva malčka, mila pa od navdušenja podarjala kar vsepovprek. Kmalu so začela prihajati prva naročila in tako je hobi prerasel v mini posel, moja Nežka pa dobila uradno ime, potrdilo o varnosti kozmetičnega proizvoda, uradno prijavo na Institutu za kemikalije in papirje, ki (tudi) uradno potrjujejo kako super fina je.

IME

Naše družinsko podjetje obstaja že več kot 60 let. V letu 2016 sem ga, poleg redne zaposlitve, prevzela kot 4. generacija v naši družini. Konec leta 2018, pa sem ponosno v roki držala prve papirje čisto svojega mila. Kako ga bom prodajala? Kako se bom predstavljala? Rabim blagovno znamko. Rabim ime. Bolj, kot sem ga iskala, bolj me je našlo samo.
Žajfi.
Zakaj Žajfi? Ker me že od malega okolica pozna kot »tamalo Žajfi«. Ker je luštno, domače in zelo neposredno. Ker sem Žajfi jaz. Že od nekdaj.

INOVACIJA

Za vsako uspešno žensko... veva kako gre naprej, kanje? No in seveda, ga imam tudi jaz! In brez njega, bi pri Žajfi še vedno mešali samo Nežke.
Nekega decembrskega dne sem mu razlagala svoje »divje ideje, ki jih nihče ne razume«. No, on jih je. In če jaz sanjarim in kujem načrte, je on tisti, ki vse to realizira. Želela sem si žajfico, v kateri bi lahko bilo karkoli: ime, motiv, logo, slika... Ni minilo več kot teden dni in predstavil mi je prototip. Bila sva vzhičena. Objemi, poljubi, besede polne načrtovanja in sanjarjenja. Vedela sva, da nama je uspelo nekaj, kar ni naredil še nihče. Da imava čisto svoj izdelek, ki je edinstven. Da sva ustvarila inovacijo.
Ampak brez naročnikov, najina inovacija ni imela smisla. Že nekaj dni za tem, sva dobila prvo naročilo. Seveda je bilo od prijateljice. In še danes sem ji hvaležna, da je brez premisleka podprla mojo idejo. Klavdi, hvala <3

P.S.
Zadnjič sva med čiščenjem omare, našla najin prvi prototip. Nasmejala sva se mu do solz. Proti današnjim, je res pravo skropocalo in sploh nama ni jasno, kako je lahko iz njega nastalo milo. Ampak sva ga pospravila. Na prav posebno mesto. Za spomin in opomin. Neverjetno je, koliko smo zmožni napredovati, pa tega sploh ne opazimo. In midva rasteva, napredujeva in iščeva. Ves čas. Z ljubeznijo in strastjo. Z Žajfi.

SODELOVANJA

20190507-Sara_Žajfi-125.jpg

Živjo umetniška dušica!

Če se po tvojih žilah pretaka umetniška kri ali pa strastno podpiraš ročno izdelane domače izdelke, te z veseljem povabim k sodelovanju <3

Če imaš: 

  • svojo trgovinico v kateri Žajfi ne sme manjkati,

  • zamisel za čisto svojo "limited edition" kolekcijo,

  • "one of a kind" sestavino, ki bi morala mehurčkati v žajfi,

  • "extra" embalažo, v katero moram nujno obleči moja mila,

  • noro ilustracijo, ki bi morala oživeti tudi pod vodo,

  • hud dogodek, na katerem Žajfi ne sme manjkati,

  • ali katerokoli drugo pisano idejo, 

te vabim, da izpolniš spodnji obrazec in gotovo kaj namehurčkava!

Pozdravček,

Žajfi Sara

HEJ ŽAJFI, IMAM IDEJO...

Thanks for submitting!

bottom of page